מהדורה 73, והפעם: Uber, Web 3.0, רווחיות תפעולית בשנה המייצגת ועוד

אני קצת קרוע. מצד אחד הצטרפו לאחרונה כמה מאות מנויים בגלל הקטע של הטק; מצד שני אני מת לכתוב כמה פוסטים על העשייה בשנה האחרונה בפרוטאנטקס (החברה בה אני עובד). למשל איך בתקציב 2022 הרמנו מנגנון דומה ל-Vena (שעולה כמה עשרות אלפי דולרים בשנה) באמצעות Power Query (שכלול באקסל), או הדשבורדים ב-BI שעוזרים להיות עם האצבע על הדופק בשוטף (לאו דווקא מטריקות SaaS). קיצר, בפעם הבאה שיש לי חופש צפו לפוסט משעמם כמו פעם.

יאללה, נתחיל.

נראה ש-Uber הגיעה לשלב המעניין בו הסבסוד של המשתמשים כבר פחות מגניב ומנסים להיות רווחיים, עדיף עם Recurring Revenue, הפעם עם השקה של תכנית מנויים ב-10 דולר לחודש. אני זוכר שישבתי ב-2015 עם חבר שעבד בקרן והוא דיבר בעיניים נוצצות על איך Uber בונה בסיס משתמשים שיהיה יקר מפז ברגע שבו מכוניות אוטונומיות יגיעו לרמת בשלות מספקת. נכון לדצמבר 2021, נראה שכמו תמיד, מי שממוצב הכי טוב לקחת את הקופה הוא מי שעושה את העבודה הכי קשה ובמקרה של מוניות זה לא מי שמביא את הטראפיק (באופן מפתיע, כי בדרך כלל זה כן. במיוחד במרקטפלייסים) אלא מי שמייצר את המכוניות, קרי טסלה האחרות. אגב, אם המהלך פה הוא להיות המסילות של הצעת הערך נראה ש- Via ממוצבת לא רע בכלל.

אני מודה, יש לי Man Crush על פרנק רוטמן מ-QED, והיה מרתק לקרוא אותו בשבועיים האחרונים, בהם צלל למעמקי המטבעות הדיגיטליים, DAO וה-DeFi. כל הציוצים היו מעניינים, אני הכי אהבתי את זה שסקר רשתות כרטיסי אשראי, ויותר מהכל אהבתי את הציוץ המסכם שלו, שפחות או יותר אמר באמריקאית מדוברת "אחלה בריכת כדורים יש לכם פה, אני ממשיך להשקיע בניאו בנקים בדרום אמריקה. נתראה ברשימת המידאס של 2022".

אחד הפרמטרים הכי קשים לחיזוי הוא המרווח התפעולי של חברת SaaS בטווח הארוך. נכון, אפשר לקחת 45% וללכת לצפות בעונה השנייה של טד לאסו, אבל כמה היא עוד יכולה להשתפר אחרי פרק 9? למרבה השמחה, מורגן סטנלי פיתחו מתודולוגיה שלוקחת מגוון הנחות מעוררות פולמוס ומחזירה מרווח תפעולי בשנה המייצגת. יש לי השגות לגבי המתודולוגיה שאולי שוות פוסט נפרד בבלוג, אבל אם נקפוץ לשורה התחתונה נראה שמרווח תפעולי של 13% היום הופך ל-32% בשנה המייצגת בגלל שהמודל מניח מרווח שלילי של 60% על עסקים חדשים, המהווים שליש מתמהיל ההכנסות בשנה המייצגת. מכיוון שהם לא "השלימו את העבודה" ונקבו במכפיל הרווח המייצג אי אפשר לעשות אופטימיזציה לטריידאוף שבין צמיחה למיקסום המרווח התפעולי. חבל, כי המודל כמו שהוא כרגע לא נותן לדעתי מספיק קרדיט לחברות עם NRR גבוה. שוין, אף אחד לא מושלם חוץ מפרנק רוטמן 3>

בנדיקט אוונס עם המצגת השנתית על כל מה שחם בטק, לצערי לא מה שמעניין :/ ועדיין, שווה להציץ, אולי ייתן רעיונות למצגת משקיעים.

האם לטאיוואן יש סיכוי להתמודד עם פלישה סינית? נראה שכן.

שזיף הוא הכי מצחיק בטוויטר כרגע. בפער. וזה אחד הטובים שלו.

זה הכל להיום. אחלה שבוע, תהיו טובים.
ערן

נ.ב – השקתי ניוזלטר

מרכז הכובד של הבלוג עבר לאחרונה לניוזלטר. מדי מספר שבועות אני שולח ליותר מ-1,000 מנויים ומנויות סיכום קצר של האירועים המעניינים שקרו בעולם הטק, פלוס פרשנות שלי. הירשמו כאן כדי לקבל אותו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *